Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2006

μπλα μπλα φως

Με αφορμή τις αλλαγές, που έδωσαν νέο αέρα, στο σαλόνι αποφασίσαμε να φτιάξουμε και τα φώτα. Υπάρχουν δυο βασικά προβλήματα στα φωτιστικά του σαλονιού. Το πρώτο είναι πως ακόμα και αν τα ανάψεις καλό είναι να έχεις και ένα φακό μαζί σου. Έχουν λάμπες οικονομίας. Το δεύτερο είναι πως δεν ανάβουν όλες. Εδώ να δεις οικονομία.
Κατεβάζει λοιπόν ο καπετάνιος των επτά θαλασσών τα φωτιστικά και αρχίζει να τα περιεργάζεται. Μετά από κάμποση ώρα και χωρίς να σχολιάσει αν βρήκε ή έκανε κάτι το οποίο διορθώνει το πρόβλημα τα τοποθετούμε ξανά στη θέση τους.

Τα συγκεκριμένα έχουν 3 λάμπες και 2 διακόπτες. Με τον πρώτο διακόπτη ανάβει η πρώτη λάμπα και το δεύτερο διακόπτη ανάβουν οι δύο άλλες.
Συνδέουμε όλα τα καλώδια και βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Πατάμε τον πρώτο διακόπτη και ανάβει η λάμπα. Ουάο!
Πατάμε το δεύτερο διακόπτη και.. απλά σβήνει η λάμπα…
Αλλαγές στα καλώδια και πάμε πάλι.
Πρώτος διακόπτης, ανάβει η λάμπα
Δεύτερος διακόπτης, περιμένουμε αλλά καμία αλλαγή.
Ξανά αλλαγές στα καλώδια...
Πρώτος διακόπτης, ανάβει η λάμπα.
Ανοίγουμε το δεύτερο διακόπτη και αρχίζουν τα παράδοξα, ως τώρα όλα ήταν φυσιολογικά. Έχουμε δυο αναμμένες λάμπες αντί για τρεις. Οι δυο που φωτίζουν δεν είναι αυτές που ανάβουν με τον ίδιο διακόπτη αλλά αυτή που ήδη δούλευε με τη μια από τις άλλες. Τέλος, ναι μεν άναψαν δυο λάμπες αλλά για να γίνει αυτό έπεσε η τάση της πρώτης. Λες και ήμασταν σε ρομαντικό μπαράκι. Κλείνοντας το πρώτο διακόπτη οι λάμπες συνέχιζουν να διατηρούν την ατμόσφαιρα. Σε δοκιμή να ανοίξεις πρώτα το δεύτερο διακόπτη είχαμε εφαρμογή του νόμου που λέει για τη παγκόσμια σταθερά του σκότους, οι λάμπες δεν ανάβουν.

Τελικά αφήσαμε να λειτουργεί η μια λάμπα με τον ένα διακόπτη. Βγάλαμε την οικονομική και βάλαμε από αυτές που χρησιμοποιούν στους φάρους. Έχουμε στο τραπεζάκι και ένα μπουκαλάκι αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 30 για όποιον αποφασίσει να καθίσει εκεί που πέφτει το φως της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Very nice site! » »

Psychos κολυμβητηρίου!

Θεωρώ αρκετά λογικό το πρωί που ξυπνάς κ ετοιμάζεσαι για το κολυμβητήριο, να φορέσεις το μαγιό σου, αντί το εσώρουχο, ώστε μετά να βγάλεις α...