Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2007

friday morning

Λόγω του ότι χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθημερινά για τη μετακίνηση μου έχω δει πολλά πράγματα που ήθελα να κάτσω να γράψω, αλλά για διάφορους λόγους κατέληξα στο να μην το κάνω. Το παρακάτω σκηνικό δε μπορώ να μην το πω.

Είμαι στο μετρό στο τρένο με κατεύθυνση το χώρο εργασίας μου. Έχουμε σταματήσει σε έναν ενδιάμεσο σταθμό και χαζεύω τους ανθρώπους της άλλης πλατφόρμας που περιμένουν. Σε κάποια στιγμή το μάτι μου πέφτει σε έναν μεσήλικα άντρα με χαρακτηριστική ελληνική κοιλία, οι περισσότερες τρίχες του κεφαλιού του έχουν πάει να αναζητήσουν καλύτερη τύχη κάπου αλλού και τα ρούχα του αρκετά φθαρμένα. Αυτό που τράβηξε το βλέμμα μου πάνω του ήταν η κίνηση που έκανε. Γύρισε τη πλάτη του σε όλους τους άλλους, που ήταν στην πλατφόρμα, ξεκούμπωσε το παντελόνι του, κατέβασε το φερμουάρ, έφτιαξε το εσώρουχο του και τη φανέλα καλά, κουμπώθηκε ξανά και γύρισε κανονικά.

Το καταπληκτικό στη συγκεκριμένη εικόνα ήταν πως όταν γύρισε να μη τον βλέπουν οι άλλοι τον έπαιρνε η κάμερα που δείχνει τον κόσμο σε οθόνες για τους οδηγούς του μετρό.

1 σχόλιο:

MTdoggie είπε...

ελληναρας ο κυριουλης αλλα παραδοξως με τροπους. το πιο συνηθες θα ηταν να μην γυριζε καν την πλατη του στο πληθος!

Psychos κολυμβητηρίου!

Θεωρώ αρκετά λογικό το πρωί που ξυπνάς κ ετοιμάζεσαι για το κολυμβητήριο, να φορέσεις το μαγιό σου, αντί το εσώρουχο, ώστε μετά να βγάλεις α...