Παρασκευή, Απριλίου 07, 2006

έλεγχος ΙΚΑ

Μπαίνει μέσα στο τμήμα που εργάζομαι ένας τυπάς. Εικόνα μήτσου* «’ντάξ αρχηγέ μου μη σκοτίζεσαι», «ίσα-ίσα να κάνουμε τη δουλειά μας», «οχουυ δε βαριέσαι τώρα» κτλ..
Κρατάει ένα μπλοκ και πολύ χαμηλόφωνα μας λέει πως είναι από το ΙΚΑ και κάνουν έλεγχο στην εταιρία. Του ζητάμε ταυτότητα και χωρίς πρόβλημα μας την δείχνει.

Αρχίζει και ρωτάει έναν-έναν όνομα, επώνυμο, πότε προσληφθήκαμε στην εταιρία και ποιο είναι το καθαρό μηνιαίο εισόδημα μας. Όλα αυτά τα σημειώνει στο μπλοκ του, το μέγεθος του οποίου είναι αρκετό ώστε να γράψει 20-30 ονόματα με τα στοιχεία τους. Ο μήτσος δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να το ακουμπήσει δίπλα από τον κάθε υπάλληλο που ρωτά ώστε να συμπληρώσει τα καινούρια στοιχεία.

Όταν τελείωσε με όλο το κτίριο έκανε μια σύγκριση. Τι του είπαν οι υπάλληλοι και τι λένε τα βιβλία της εταιρίας. Βρέθηκαν 4 άτομα που δε θυμόνταν πότε ακριβώς προλήφθηκαν και η εταιρία πλήρωσε πρόστιμο.

Από τα highlight του σκηνικού ήταν που ορισμένοι δεν είχαν ακούσει από πού ήταν. Έδωσαν τα στοιχεία που ρωτούσε και μετά που έφυγε ρωτούσαν ποιος ήταν.




*το όνομα είναι εντελώς τυχαίο. Επιλέχθηκε από κάλπη με χιλιάδες άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Psychos κολυμβητηρίου!

Θεωρώ αρκετά λογικό το πρωί που ξυπνάς κ ετοιμάζεσαι για το κολυμβητήριο, να φορέσεις το μαγιό σου, αντί το εσώρουχο, ώστε μετά να βγάλεις α...