Κυριακή, Ιουνίου 26, 2005

"Μη σπρώχνετε - Stay back"

Πρόσωπο ένα : Μια γυναίκα. Η οποία γνωρίζοντας ότι θα είναι όλη τη μέρα κάτω από τον ήλιο και έχοντας σκοπό να χοροπηδήσει και να ιδρώσει αποφάσισε, πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, να ντυθεί ελαφριά. Με σορτσάκι και κοντή μπλούζα. Ρούχα που μπορώ να πω πως τόνίζαν το καλλίγραμμο σώμα της και δεν ήταν εφιάλτης για τα μάτια μας.

Πρόσωπο δύο : Ένας άντρας. Ντυμένος στα μαύρα, με παντελόνι και κοντομάνικο. Λευκά μαλλιά, κοκκινισμένο πρόσωπο, πολύ πιθανό από τον ήλιο, με μια χοντρή μύτη. Κατεβαίνοντας προς τα κάτω αποκλείετε να έχανες την κοιλιά του. Γενικότερα τα χαρακτηριστικά του σε έκαναν να πεις μόλις τον έβλεπες .. «ο Benny Hill!!!»

Εικόνα : Στο background τραγουδούν οι Black Label Society. Η κοπέλα σκυμμένη μιλάει με τη φίλη της που κάθετε κάτω. Δύο μέτρα πιο πέρα ο «Benny Hill» με το σώμα να κοιτά τη συναυλία αλλά το κεφάλι να έχει καρφωθεί στη κοπέλα. Τα μάτια είχαν σταματήσει να ανοιγοκλείνουν, για την ανανέωση του υγρού που χρειάζεται κάθε τόσο, η αλήθεια είναι πως λίγο ήθέλαν για να ακουστεί το πλουπ και να ελευθερωθούν από το σώμα. Η λέξη «διακριτικός» ήταν κάτι που και να είχε ακούσει σίγουρα δεν είχε κάποιο παράδειγμα στο μυαλό του για να την κατανόηση της.

Αυτό που θα μπορούσε να συμπληρώσει την εικόνα θα ήταν να υπήρχε ένας θάμνος κοντά. Να μπει γρήγορη μουσική από Benny Hill Show και να την πάρει και να πάνε από πίσω.

Κορυφή!

~


Αντικείμενο : Καρέκλα. Η κλασική πλαστικό-υφασμάτινη καρέκλα που θα έπαιρνε κάποιος σε μια παραλία ή σε εκδρομή. Μια παραλλαγή της συγκεκριμένης είναι η θέση για να ακουμπήσεις το ποτήρι ή ένα μπουκαλάκι.

Φώτα, κάμερα και πάμε! : Σε αυτή τη καρέκλα όαση, για όσους είναι όρθιοι για ώρες ή δε βολεύονται να κάθονται κάτω, αναπαύεται ένας νεαρός κάπως υπέρβαρος. Συζητά με ένα φίλο του, ανάλογων διαστάσεων, πίνοντας και οι δυο από ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα. Κάποια στιγμή ο όρθιος νεαρός νιώθει την ανάγκη να κάτσει. Κάνει τη κίνηση να φέρει τα οπίσθιά του να ακουμπήσουν ομαλά στο έδαφος αλλά ίσως το παντελόνι δεν ήταν άνετο, η ισορροπία με το ένα χέρι δύσκολη ίσως να γλίστρησε και λίγο το θέμα είναι πως αρχίζει να παίρνει περίεργη κλίση, προς τη καρέκλα, και κινδυνεύει να χυθεί η μπύρα. Άμεση αντίδραση να πιαστεί στο χέρι της καρέκλας και να ρίξει όλο το βάρος του ώστε να σταματήσει τη πτώση. Πράμα το οποίο καταφέρνει επιτυχώς για λίγα δευτερόλεπτα πριν σπάσει. Ο νεαρός που καθόταν ήδη στη καρέκλα βλέποντας τα πάντα κάνει μια γρήγορη κίνηση-χοροπήδημα να αποφύγει τη μπύρα αλλά ταυτόχρονα να πιάσει τον άλλο. Αυτό που κατάφερε ήταν να σκιστεί η πλάτη της καρέκλας. Ο αρχικός στόχος επιτεύχθηκε. Ο ένας νεαρός είχε κάτσει δίπλα στον άλλο.

Για αρκετή ώρα δε καθόταν κανένας στην άλλοτε καρέκλα-όαση. Για να μη τη χαλάσουν ?

~


…και ακούγονται οι πρώτες νότες από το Black Sabbath. Οι αναπτήρες αρχίζουν και ανάβουν ένας-ένας. Σε ελάχιστο χρόνο κάτω από το μισοφέγγαρο και τον καθαρό βραδινό ουρανό της Μαλακάσας το κοινό απολάμβανε το επικό αυτό τραγούδι υπό το φως της φλόγας που δημιουργούσαν οι άπειροι αναπτήρες. Εικόνα και αίσθηση απίστευτα όμορφη. Πράγμα που συνειδητοποίησαν ουκ ολίγοι και αποφάσισαν να το αποθανατίσουν. Έτσι δίπλα σε κάθε φλόγα αναπτήρα εμφανίσθηκε δίπλα του το γνώριμο φως ενός κινητού. Λες και είδες έναν φρέσκο-τελειωμένο πίνακα ζωγραφικής και του έριξε κάποιος ένα κουβά νερό και τον χάλασε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Psychos κολυμβητηρίου!

Θεωρώ αρκετά λογικό το πρωί που ξυπνάς κ ετοιμάζεσαι για το κολυμβητήριο, να φορέσεις το μαγιό σου, αντί το εσώρουχο, ώστε μετά να βγάλεις α...